Dietetyk Agnieszka Piskała spotkała się w sobotę 30 września z rzeszowianami w Hotelu Prezydenckim. Podczas prelekcji przedstawiła w sposób obrazowo - statystyczny korelację pomiędzy kodem genetycznym czyli DNA a sposobem odżywiania. Badania tej zależności były prowadzone już dawno temu, bo w drugiej połowie ubiegłego wieku. Warsztaty dotyczyły diety tłuszczowej, węglowodanowej czy białkowej w zależności od tego co organizm przyswaja, a co odrzuca. Aby to wykryć należy przeprowadzić szereg badań. Podstawowym z nich jest pobranie wymazu z gardła. W przerwie warsztatowej można było zbadać skład masy ciała, spróbować pysznych naturalnych soków i podzielić się wrażeniami czy też własnym doświadczeniem z innymi. Trzymajmy się podstawowej zasady: obserwujmy własny organizm i jedzmy to co lubimy! Oczywiście przy tym zwracając uwagę na pochodzenie żywności i jej skład.
Kinga Kuźniar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.