Dwa dni doznań kulinarnych w G2A Arenie minęło intensywnie. 16 i 17 października odbyły się targi hotelarskie wraz z ofertą imprez i pokazami gotowania.
Zasłużony kucharz Leszek Kawa wraz ze swoją ekipą na oczach gości przygotował kilka potraw. Były pierogi ze śliwkami i kasza polewane dużą ilością masła z cynamonem oraz polędwiczki w sosie musztardowym z duża ilością kolendry.
Poza tym Jerzy opowiadał o parzeniu herbat zwracając przy tym uwagę na ich jakość i miejsce nabywania. Zdecydowanie odradza kupowania herbat w saszetkach, które zawierają śmieci. Są to patyki i odpady od herbaty nie mające żadnych właściwości zdrowotnych ani smakowych. Po połączeniu z sokiem cytrynowym uwalnia się szkodliwy dla organizmu aluminum.
Na targi przyjechali też wystawcy z Wałbrzycha zaopatrujący w ostrzałki do noży i nożyczek. Przyrząd szczególnie przydatny dla pań, ponieważ łatwo i szybko mogą same naostrzyć nóż.
Było mnóstwo zastaw stołowych, różne rodzaje herbat i win. Zobaczcie zdjęcia:
Kinga Kuźniar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.