Podkarpacki Kongres Gospodarczy to świetna okazja do promocji lokalnych produktów. Takich perełek - smakołyków pojawiło się bez liku 28 listopada w Centrum Kongresowo - Wystawienniczym G2A Arena.
Nadwornym kucharzem był Anglik Kevin Aiston od dawna mieszkający w Mielcu i prowadzący własną restaurację. Pierożki, pyzy z mięsem (kartacze), zupa rybna i mnóstwo słodkości gościło na stołach wystawców targów "Smaczne bo Podkarpackie".
Po południu przyznano Nagrody Gospodarcze dla najlepszych firm. Osiemnasta edycja kongresu wyłoniła spośród 154 firm mnóstwo laureatów w kilku kategoriach: mikro, makro, średnie przedsiębiorstwa oraz z okazji jubileuszu istnienia na rynku: 10, 25 i 30 lat. W konkursie wygrała między innymi strzyżowska śliweczka w czekoladzie, o której do tej pory było mało słychać a smakiem pobija wiele innych.
W trakcie gali wręczenia nagród odbyła się licytacja koszulki z autografami piłkarzy, która sprzedała się za 7 000 zł. Po tym odbyły się koncerty i przedstawienie teatralne.
Kinga Kuźniar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.