poniedziałek, 25 października 2021

Pijalnia czekolady już otwarta i rozmowa z Mirosławem Pelczarem

W sobotę 23 października b.r. w Millenium Hall zostałą otworzona pijalnia czekolady z ogromnym wyborem czekolad, zestawów i kremów.

 


Twórcą pijalni i tych słodkości jest Mirosław Pelczar. 

Kinga Kuźniar Źycie Rzeszowa: Zauważyłam, że promujecie kakao afrykańskie. Czy faktycznie jest ono dużo lepsze niż to chociażby ze Środkowej Ameryki? Lepsza gleba i więcej słońca? Czy chodzi o niższe koszty trasportu i zakupu, bo jest bliżej?

Mirosław Pelczar: Tak. Tam są zdecydowanie lepsze warunki pod tym względem. Zdecydowanie jest ono bardziej aromatyczne i ogólnie lepszej jakości. Kakao sprowadzamy z Ghany i koszty są niższe. 

Kinga Kuźniar Źycie Rzeszowa: Macie stałych dostawców?


Mirosław Pelczar: Tak. I to są już sprawdzeni dostawcy.

Kinga Kuźniar Źycie Rzeszowa: Ile jednorazowo sprowadzacie kakaa i jaki jest koszt?

Mirosław Pelczar: Jednorazowo to około pół tony do 700 kg. A co do kosztów to nie chciałbym mówić, ponieważ to się ciągle zmienia ze względu na wzrost cen.




















 
Kinga Kuźniar

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.