W sobotę 23 października b.r. w Millenium Hall zostałą otworzona pijalnia czekolady z ogromnym wyborem czekolad, zestawów i kremów.
Twórcą pijalni i tych słodkości jest Mirosław Pelczar.
Kinga Kuźniar Źycie Rzeszowa: Zauważyłam, że promujecie kakao afrykańskie. Czy faktycznie jest ono dużo lepsze niż to chociażby ze Środkowej Ameryki? Lepsza gleba i więcej słońca? Czy chodzi o niższe koszty trasportu i zakupu, bo jest bliżej?
Mirosław Pelczar: Tak. Tam są zdecydowanie lepsze warunki pod tym względem. Zdecydowanie jest ono bardziej aromatyczne i ogólnie lepszej jakości. Kakao sprowadzamy z Ghany i koszty są niższe.
Kinga Kuźniar Źycie Rzeszowa: Macie stałych dostawców?
Mirosław Pelczar: Tak. I to są już sprawdzeni dostawcy.
Kinga Kuźniar Źycie Rzeszowa: Ile jednorazowo sprowadzacie kakaa i jaki jest koszt?
Mirosław Pelczar: Jednorazowo to około pół tony do 700 kg. A co do kosztów to nie chciałbym mówić, ponieważ to się ciągle zmienia ze względu na wzrost cen.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.