niedziela, 12 grudnia 2021

Ekogala - I dzień kucharzenia z Poparzeni Kawą Trzy

 Ekogala po raz piętnasty zagościła na Podkarpaciu. Prezentacja lokalnych produktów czyli tego co dobre, ładne i smaczne.

 
 
Wyroby mleczarskie, soki, przyprawy, mięso, wędliny i mnóśtwo rękodzieła znalazło się na targach Ekogala 11 i 12 grudnia b.r. Do tego warsztaty rekodzielnicze zaabsobowały najmłodszych adeptów cechu.

Niektórzy wspominali o swoich nowych produktach, które mają znaleźć się na rynku jak soki z firmy Bio czy z gospodarstwa Jachymski produkującego mąki z własnej uprawy. Do tego przywieźli zboża, aby pokazać jak jego jakość. Oprócz lokalnych wystawców pojawili się też ci z zza wschodniej i południowej granicy Polski. Goście z Truskawca, Łucka i ze Lwowa na Ukrainie,  Koszyc na Słowacji) i Satu Mare w Rumunia opowiadali o walorach turystycznych swoich małych ojczyzn.

A to wszystko odbyło się przy asyscie członków zespołu muzycznego (nie)Poparzeni Kawą Trzy.

Pełna fotorelacja z drugiego dnia niebawem.


















 
Kinga Kuźniar

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.