Ekogala po raz piętnasty zagościła na Podkarpaciu. Prezentacja lokalnych produktów czyli tego co dobre, ładne i smaczne.
Wyroby
mleczarskie, soki, przyprawy, mięso, wędliny i mnóśtwo rękodzieła
znalazło się na targach Ekogala 11 i 12 grudnia b.r. Do tego warsztaty rekodzielnicze
zaabsobowały najmłodszych adeptów cechu.
Niektórzy wspominali o swoich nowych produktach, które mają znaleźć się na rynku jak soki z firmy Bio czy z gospodarstwa Jachymski produkującego mąki z własnej uprawy. Do tego przywieźli zboża, aby pokazać jak jego jakość. Oprócz lokalnych wystawców pojawili się też ci z zza wschodniej i południowej granicy Polski. Goście z Truskawca, Łucka i ze Lwowa na Ukrainie, Koszyc na Słowacji) i Satu Mare w Rumunia opowiadali o walorach turystycznych swoich małych ojczyzn.
A to wszystko odbyło się przy asyscie członków zespołu muzycznego (nie)Poparzeni Kawą Trzy.
Pełna fotorelacja z drugiego dnia niebawem.
Kinga Kuźniar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.