W Centrum Wystawienniczo - Kongresowym G2A Arena w dniach od 16 do 17 grudnia b. r. odbyła się Ekogala.
Targi żywności i różności przed świętami Bożego Narodzenia przyciągają wiele osób. Wystawcy przyjechali niekiedy z dalekich stron jak Satu Mare, Łucka czy Opola. Ofera słodyczy bez cukru z owoców i warzyw to świetna przekąska dla dzieci, która każda mama może wykonać w zasadzie sama w domu. Sporym powodzeniem cieszyły sie warsztaty wytwarzania czekolady i naczyń z gliny. Dzieci z pasją i przyjemnością je wykonywały. Wśród wystawców znalazł się producent słodyczy z owadami, który zachęcał do zakupu argumentując to bezpieczeństwem i licznymi korzyściami dla organizmu. Pełna rozmowa z nim znajduje się w filmie poniżej.
Pyszną herbatkę i wyroby cukiernicze oferowali uczniowie zespołu szkół z Trzciany zapraszając jednocześnie w swoje progi. Przedstawiciele Domu Ojca Pio z Radawy zachęcali do skorzystania z komory normobarycznej i kuracji leczniczej - antynowotworowej. - To jest specjalne menu. Rano kuracjusze dostają na śniadanie zestaw soków. Mamy przypadki, że po takiej kuracji oczyszczającej nowotwór cofną się u pacjenta - mówi pracownica.
Do świątecznego ciasta można było nabyć Sonińskie Powidła Śliwkowe bez dodatku cukru, bo śliwki same w sobie mają fruktozę i są słodkie.
W trakcie wydarzenia odbyły sie też występy artystyczne zespołu ludowego z Krzemienicy.
Kinga Kuźniar
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.